Делегатите на IX-тата Национална Конференция избраха нов председател на УС на СФСМВР

Делегатите на IX-тата Национална Конференция избраха нов председател на УС на СФСМВР!

Дългогодишният председател на УС на СФСМВР – Валентин Попов, декларира пред Националната конференция, че се оттегля от ръководството на Федерацията и няма да участва в предстоящите…

В периода 24-26 ноември 2023 г. в град Пловдив се проведе девета национална конференция на СФСМВР, в която участваха над 200 делегати от над 90 синдикални дружества.

Основна част от дискусията, която се проведе, касаеше насоките за бъдещо развитие на СФСМВР, а темите, които силно развълнуваха делегатите се отнасяха до предвидените капиталови разходи за МВР в бюджет 2024, които намериха за недостатъчни и предстоящото разглеждане на второ четене Закон за изменение и допълнение на Закона за МВР.

Дългогодишният председател на УС на СФСМВР – Валентин Попов, декларира пред Националната конференция, че се оттегля от ръководството на Федерацията и няма да участва в предстоящите избори. Делегатите приеха Валентин Попов за почетен член на СФСМВР.

Националната конференция бе уважена от Министъра на вътрешните работи – Калин Стоянов, който заяви, че всички достойни  служители в МВР могат да разчитат на неговата подкрепа. Той помоли делегатите да успокоят колегите си по места и заяви, че доколкото зависи от него няма да има трусове в системата.

Министър Стоянов връчи почетен знак 3-та степен на дългогодишния председател на УС на СФСМВР Валентин Попов и му благодари за приноса в развитието на социалния диалог в един от най-тежките сектори в Държавата.

Делегатите от деветата национална конференция избраха нов състав на Управителния съвет, който избра за свой председател Илия Кузманов.

За заместник- председател на УС на СФСМВР бе избран Илия Хрисимов, а другите членове на управителния орган са:

Владимир Даскалов

Ивайло Десев

Йоана Колева – Вълова

Симона Попова

Андреано Георгиев

Стамен Нейчев

Генади Тенев

Красимир Костов

Албена Предоева

Красен Властанов

Вергил Христов

Емилиян Недялков

Димитър Хайтов

 

Мандатът на Управителният  съвет е двегодишен.

Back to top