Служителите в МВР излизат утре на протест!

Служителите в МВР излизат утре на протест!

"Ще върнем жеста на финансовия министър Асен Василев"

„Финансовият министър Асен Василев имаше възможност преди около година да извади МВР от ситуацията да се поставят условия за реформа. Тогава той бе вицепремиер. Тогава имаше едно прословуто приложение №10, което не бе изпълнено. После с математически модел, който обяви реформа на 98% в МВР. Резултатът бяха шестима загинали наши колеги по време на изпълнение на служебните си задължения. Ако това са условията, при които бихме получили увеличения на заплатите, бих попитал – следва ли някой въобще да получава заплата”. Това заяви Илия Кузманов председател на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Още утре излизаме на национален протест. Ще върнем жеста на министър Василев и ще се съберем пред Министерство на финансите”, обясни заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Той поясни, че след шествие ще отидат на протест пред парламента.

По думите му в последните 14 г. не се е случвало служителите на МВР да срещат подкрепа при преговори от ръководството. „Ние сме единствените просещи служители в сферата на сигурността в Европа”, допълни Кузманов.

Източник: Нованюз

 

Back to top