Полицаи бяха заснети да пренасят мебели на бившата съпруга на Петьо Еврото (ВИДЕО)
Кадрите взривиха социалните мрежи


Facebook страница разпространи кадри, на които се вижда как полицаи пренасят и товарят мебели на защитен свидетел, когото охраняват. Става дума за Любена Павлова, известна като бившата съпруга на Петьо Петров-Еврото, който е обявен за издирване. В телевизионно интервю преди време тя сподели, че се страхува за живота си. Назначена ѝ беше охрана.

От МВР обясниха, че става въпрос за "високо рисково място и с оглед да се осигури охрана на лицето, униформените трябвало да се намесят, за да излязат по-бързо от паркинга".

„Снимките са достатъчно красноречиви за това до какво състояние сме доведени. Това е било единственото, което колегите са могли да направят в тази ситуация. Колкото и грозно да звучи, това са хора, отделени от преките им задължения по охрана на обществения ред и вътрешната сигурност на гражданите. За съжаление, над 160 колеги се занимават с такива неща. Хронични са проблемите в системата на МВР. Необходима е спешна реформа. Със защитените свидетели се ходи на фризьори, дискотеки. При нас самите свидетели или не са с тази огромна необходимост от защита, която се демонстрира, или тотално не осъзнават ситуацията, в която са. Едва ли е било толкова спешно да се сменят мебелите”, коментира в ефира на „Здравей, България” Илия Кузманов, заместник-председател на УС на СФСМВР.

Повече гледайте във видеото.