Започна записването на подкаст "Питай СФСМВР!"

Основната цел на подкаста "Питай СФСМВР" е да се проведе разговор с представители на СФСМВР за предизвикателствата пред достойния труд, начина на функциониране на МВР и социалния диалог.

Pic

Основната цел на подкаста "Питай СФСМВР" е да се проведе разговор с представители на СФСМВР за предизвикателствата пред достойния труд, начина на функциониране на МВР и  социалния диалог.  Във всеки един подкаст, участие ще вземе по един представител на УС на СФСМВР, който ще говори за стратегическите проблеми в системата и по един представител на служителите, работещи на терен, който ще представя ситуацията на битово ниво.

Подкастите ще бъдат посветени на 10 теми, които са идентифицирани като най-значими, проблеми и интересни за българските граждани. Темите са: 

 

1. Социалният диалог в МВР: има ли смисъл?

(какво представлява социалният диалог  в МВР, ефективен ли е; стигнали ли сме норвежците и какво ни липсва; политическите, икономическите, здравните и военните кризи – как се преодоляват; защо трябва да ни пука за социалния диалог и какво трябва да се промени и подобри?)

 2. Как да се върне доверието на хората в МВР?

 (причини за недоверието, да минем през отговорността за това доверие на всеки по веригата, какво би работило за подобряване на ситуацията. Защо не се чува за добрите примери?  - комуникационна политика, недоверието на хората, страх)

 3. Полицай - начин на употреба!

 (кадровата политика и недокомплекта, система от бонуси и наказания, стъклени похлупаци и невъзможността да се израства, политически чистки)

4. Пожарникар - герой или клетник?

  (облекло, самочувствие, външен вид, физическа подготовка, време за реакция, рискове)

5. Професионалната подготовка и  обучение на работещите в МВР!

(Увеличаващите се престъпления, извършени от служители;  Как се допускат хора, които стават част от престъпни схеми? Къде са грешките и проблемите? Как са се променяли нормативите през годините и защо?)

 6. Политизиране и (без)отговорност в МВР!

 (политизирането на системата и бягането от отговорност)

7. Каква реформа в МВР би била от полза за обществото?

 (какво е реформа, как се прави реформа, защо е нужно време и колко време е нужно всъщност, за да има резултати, посоки на правене на реформа)

8. Защо служителите на МВР изглеждат по този начин?

(облекло, самочувствие, външен вид и физическа подготовка )

 9. Какво очакваме и какво получаваме от 112?

(какви са проблемите в системата и помага ли тя на обществото)

10. Граничната полиция ни пази?

(какво очакваме и какво реално се случва на границата, как се бори бежански натиск на думи и как в сегашно време )

Излъчването на подкастите започва на 19 март 2023 г. До провеждане на изборите на 2 април 2023 г. се предвижда да бъдат излъчени 3 подкаста, след което хронологията ще бъде по един на всеки две седмици. 

Гледайте всички излъчени до момента епизоди на подкаста "Питай СФСМВР!"

 

                                                                                 

 

 

Back to top