Еп. 1 Политизиране и (без)отговорност в МВР.

В студиото са Валентин Попов и Адриан Димитров

Pic

Първият ни епизод стартира с темата за политическото влияние в МВР и как то се отразява на условията на работа на служителите.

Гости са Валентин Попов, председател на УС на СФСМВР и Адриан Димитров, член на СФСМВР и полицай от Охранителна полиция, гр. Сливен.

Ще чуете отговори на следните въпроси:

• Защо често сме свидетели на полицаи, които не обръщат внимание на очевадни неща около тях – трябва ли те да бъдат отговорни към себе си и колегите си за спазването на законите и правилата. Какви са причините за системното бягане от отговорност?

• Къде и кога се счупи връзката между разум и реалност в МВР и как се отрази политическата обстановка върху системата в последните години?

• Политизирането на системата - в какво се изразява и как се отразява на ежедневните дейности на служителите?

• Колко пари и нерви струват на година липсите на реформи?

• Как се отразява това на мотивацията на служителите?

• Каква реформа е нужна в МВР, за да се преодолеят вече описаните проблеми?

• Какво трябва да се направи от гражданите, служителите и ръководството?

В епизода ще чуете примери и лични истории, които могат да звучат фрапиращо за непредубеден слушател или зрител, но са част от ежедневието на служителите в МВР.

Подкастът "Питай СФСМВР" се реализира, в изпълнение на проект "Социалният диалог в сектор сигурност: нови предизвикателства, експертиза и инструменти“ (договор № 2021/3363939) финансиран от Иновация Норвегия.

Цялата отговорност за съдържанието в настоящия епизод е на СФСМВР и по никакъв начин не отразява официалната позицията на Иновация Норвегия.

Водещи: Александър Куманов и Владимир Станков

Гледайте Епизод 1 на подкаста "Питай СФСМВР!

 

                                                                           

Back to top